Designed by Freepik

Entersoft S.A. придобива Cardisoft S.A. и навлиза в Държавния IT Сектор

Entersoft S.A. придобива Cardisoft S.A. и навлиза в Държавния IT Сектор

Атина, декември 13, 2012. Entersoft S.A. оповести придобиването на Cardisoft S.A., в следствие на одобрение на Борда на Директорите от 10 декември 2012 г.

Cardisoft S.A. успешно разработва информационни системи за образователни институции, контактни центрове и гласови портали и участва в IT в държавния и частния сектор.

Клиентската база включва големи образователни институции в Гърция като университета Аристотел, Атинския Икономически Университет, университета Демократус, университета Пантион, университетите на Крит, Йоанина, Пиреос, Егея, Пелопонес, Тесалия и голям набор технически институти из страната. Освен това, Cardisoft по настояще внедрява системи в университети в Албания и Беларус с потенциал да се разрасне в много други институции в региона. Също така, Cardisoft е приключил множество Call Center и Voice Portal проекти, за Piraeus Bank, ATE Bank, Emporiki Bank част от групата на Credit Agricole, Diethniki Asset Management част от групата на National Bank of Greece, Hellenic Statistical Authority, Shell и много други.

Това придобиване позволява на Entersoft да навлезе в държавния IT сектор и да участва активно в NSRF проекти, като по този начин ще увеличи потенциала си за растеж. В допълнение, това ще увеличи шансовете на фирмата за развитие в сферата на образователните институции в Централна и Източна Европа и допълнително ще затвърди присъствието на фирмата в тези райони. Придобивката няма да окаже сериозно влияние на фирмените доходи за 2012 г., но съществено ще подобри резултатите за 2013 г.

Г-н Антониос Коцаманидис, Изпълнителен Директор на Entersoft S.A., заяви: “Приветстваме с Добре Дошли Cardisoft и нейните служители в постоянно разрастващата се група на Entersoft. Дългосрочната визия на групата през последните години позволява изследването на възможности за развитие във всички браншове както в Гърция, така и в чужбина. Продуктите на Cardisoft и нейните експерти ще разширят нашия бизнес обхват в държавния сектор и образователните институции в Централна и Източна Европа. Освен това, гласовите портали и контактни центрове, ще са предпоставка за благоприятно сътрудничество с нашите продукти за клиенти в частния сектор. Развълнувани сме от новите инвестиционни перспективи и вярваме, че ще допринесат за по-добри резултати през 2013 г.”