entersoft-wedia

Entersoft инвестира в нарастващия пазар на електронна търговия след като придоби 100% от Wedia Ltd.

Entersoft S.A. обявяви придобиването на 100% от акциите на Wedia Ltd на 01.03.2021 г., прилагайки съответното одобрение на Съвета на директорите от 26.02.2021 г. Общата сума беше определена на 500 000 евро и ще бъде финансирана от паричните средства на компанията.

Според баланса за 2020 г. Wedia е имала приходи от 1,4 милиона евро и положителен нетен паричен поток. Броят на служителите към 1.3.2021 г. е 29 души. Компанията е специализирана в проектирането и разработването на взискателни приложения за уеб и електронна търговия, както и цифрови маркетингови услуги, предлагащи цялостни решения за цифрова трансформация. Това придобиване е част от по-широката стратегия на Entersoft за пълна подкрепа на трансформацията на бизнеса за електронна търговия, съчетана с останалата част от основния софтуер за всички канали на доставките. След придобиването на Optimum компанията разшири лидерството си в софтуерната логистика,и сега динамично подобрява гамата от продукти и услуги, които подпомагат екстроверсията на бизнеса. По този начин Entersoft се превръща в единствената местна софтуерна компания, която може да покрие, със собствено разработени продукти и услуги, цялото потребителско изживяване (пътуване на клиента), от кампанията за популяризиране на продукта до завършването на бизнес транзакция, съчетаваща продукти и услуги за потребителски опит (UX) / UI), електронна търговия, логистика, CRM анализ и дигитален маркетинг.

Wedia е реализирала проекти в известни големи компании като MINOAN LINES, EUROLIFE FFH, МАРКЕТИНГ ГЪРЦИЯ, PIRAEUS BANK, AXA INSURANCE, LEASEPLAN, GROUPAMA INSURANCE, EUROBANK, PAPASTRATOS SA (Philip Morris), ICAP SA, STAVROS NIARCHULT както и много други средни и големи предприятия.