Ново придобиване от Ентерсофт, засилвайки позицията си в Интензивен софтуер за търговия на дребно

Ентерсофт обяви, че е подписала споразумение за придобиване на 100% от акциите на “SW RetailSoft SA”, със седалище в Ираклион, Атика, с търговски регистрационен номер 170879101000.

Придобиването е част от стратегическия план на Ентерсофт да разшири присъствието си на пазара на интензивен софтуер за търговия на дребно, особено в Супермаркети, Мини Маркети и универсалните магазини. Компанията има силен опит в изпълнението на проекти и 24/7 подкрепа за взискателни организации за търговия на дребно, както и национална мрежа от повече от 40 партньори. Сред клиентите й са големи вериги Супермаркет като LIDL, MyMarket, Galaxias, Thanopoulos, Halkiadakis, SYNKA Crete, Retail&More (Carrefour), Biologiko Xorio, както и други компании със значителни ритейл операции като ANEK Lines, HONDOS CENTER, Gucci, Adidas, Ralph Lauren, AXF Attrativo, Perfect Toys и други.

Общите приходиза финансовата 2022 г. възлизат приблизително на 1.45  милиона евро, докато печалбата преди лихви, данъци, амортизация и амортизация (EBITDA) възлиза на 0,2 милиона евро. Компанията има нетна парична позиция.

Договорената цена е в размер на 1,2 милиона евро. В допълнение, Ентерсофт ще изплати бонус за печалба в зависимост от постигането на целите за приходи и рентабилност за 2023 година. Придобиването ще бъде финансирано със собствени средства на Entersoft.