Борд на директорите

Панделис Николопулос, председател на Борда на директорите

Панделис Николопулос е един от основателите на Computer Logic, като дълги години заема поста на технически директор на дружеството. През 1996 г. става генерален директор на отдела за големи клиенти. Д-р Николопулос е председателят на Борда на директорите на Entersoft.

Константинос Димитракопулос, заместник-председател на Борда на директорите

Константинос Димитракопулос е един от основателите на Computer Logic North, представител на продуктите на Computer Logic в Северна Гърция. Повече от 17 години заема поста на генерален директор на офисите на Computer Logic и по-късно на LogicDIS в Северна Гърция. Днес той е вицепрезидент на Борда на директорите на Entersoft и генерален директор на офиса в Северна Гърция.

Антонис Коцаманидис, управляващ директор

Антониос Кодцаманидис в момента е управляващ директор и изпълнителен член на Съвета на директорите. Притежава докторска степен по компютърни науки от Имперския колеж по наука, технологии и медицина. Работил е десет години като разработчик на софтуер, мениджър на големи акаунти и заместник генерален мениджър за компютърна логика и LogicDIS. През 2002 г., заедно с колегите си, основава Entersoft и става негов управляващ директор. До днес той допринася за непрекъснатия растеж на компанията от стартъп до група с присъствие в Централна и Източна Европа и Близкия изток с повече от 400 души и клиенти в 35 държави. През 2008 г. той ръководи проекта на Entersoft за навлизане на алтернативния пазар на Атинската фондова борса (ASE), докато през 2020 г. успешно завърши влизането на компанията на основния пазар на фондовата борса. От 2009 г. до днес той основава 3 дъщерни дружества в Румъния, България и Обединени арабски емирства, като в същото време завършва придобиването на 8 по-малки компании със софтуерни дейности (Novacon, Retail-Link, Cardisoft, Alpha Software Solutions, Pocketbiz, Plexis ERP, Оптимум и Ведия. Той е член на управителния съвет на Федерацията на гръцките информационни технологии и комуникационни предприятия, както и член на Генералния съвет на гръцката Федерация на предприятията.

Ставрос Менегос, член на Борда на директорите

Ставрос Менегос получава магистърска степен от Imperial College of Science, Technology and Medicine към Лондонския университет. Той оглавява проектирането и внедряването на технологичната рамка за решения клиент/сървър Omega в Computer Logic. През 2000 г. е назначен за ръководител на отдела за научноизследователска и развойна дейност в LogicDIS с отговорност да зададе стратегията за технологиите на дружеството. Напуска LogicDIS през юни 2002 г., за да оглави научноизследователската и развойна дейност в Entersoft.

Хараламбос Авратоглу, член на Борда на директорите

Хараламбос Авратоглу получава докторска степен по „Електрическо инженерство“ от Тракийски университет „Демокрит“. Проектира, разработва и отговаря за изпълнението на много добре познати на гръцкия пазар бизнес приложения, като Professional, Defacto, LogicDIS Prime ERP, LogicDIS Business ERP, LogicDIS HRM и други. Той е технически ръководител на дизайна и разработката на технологичната рамка за решения клиент/сървър Omega на Computer Logic. През 2000 г. е назначен за технически директор на LogicDIS и заема поста до юни 2002 г., когато напуска, за да се присъедини към Entersoft като технически директор. Днес е директор „Развитие на нови бизнеси“.

Катя Папахристопулу, член на Борда на директорите

Катя Папахристопулу има диплома по физика от Атинския университет. В продължение на 15 години в Computer Logic тя отговаря за анализа на много от най-успешно продаващите се на гръцкия пазар приложения за малки и средни предприятия (Horizontes, Defacto, Personnel), както и за локализацията им на чужди пазари (Франция, България, Австрия). През 1996 г. е назначена за ръководител на анализите на технологичната рамка за решения клиент/сървър Omega (LogicDIS Prime & Business ERP, LogicDIS ERP/Securities и др.) и заема поста до юни 2002 г., когато напуска LogicDIS, за да се присъедини към Entersoft като ръководител на отдела за разработка на приложения.

George Xirogiannis, независим член на Съвета на директорите

Понастоящем Dr George Xirogiannis е заместник генерален директор в SEV Hellenic Federation of Enterprises и главен изпълнителен директор на нейния изследователски институт. Той е и заместник-председател на Международния комитет за бизнес и инвестиции на Business Europe, базиран в Брюксел. Портфолиото му включва индустриална политика, стратегии за растеж, инвестиции, цифрова икономика, регионално развитие и международна търговия. Преди това е работил като старши мениджър в PricewaterhouseCoopers (PwC), ръководейки консултантските услуги по стратегии и операции и индустрията на държавния и публичния сектор. Ръководи водещи проекти в Гърция и в чужбина в областта на транспорта, банкирането, телекомуникациите и публичната администрация. Започва професионалната си кариера като консултант по информационни системи. Dr Xirogiannis е изнасял лекции в бакалавърски и следдипломни курсове в Катедрата по информатика на Университета в Пирея и в Департамента по финансово и управленско инженерство в Беломорския университет. Той е служил като член на борда на Егейския технополис, базиран на остров Хиос. Той е писал много за съвременното предприемачество. Неговите изследвания върху изкуствения интелект са публикувани в големи изследователски списания и международни конференции. Той е доктор на науките в изкуствен интелект от Университета Хериот-Уат, Dpt. по електротехника, Единбург и магистър по изкуствен интелект от Бристолския университет. Завършил е бакалавърска степен (с отличие) по математика в Университета в Янина. Независим член на Съвета на директорите.

Марика Лаброу, независим член на БД

Опитен бизнес лидер, член на БД в Entersoft от октомври 2019 г., химически инженер и MBA, с 30+ години богат мениджърски опит в редица многонационални и гръцки компании, на позиции, вариращи от управление на продуктите и бизнес развитие (BSH и HP) до Управление на канали и бизнес решения (Microsoft) и до мениджърски позиции, управляващ директор и главен изпълнителен директор (SingularLogic, Intersys, KAFKAS). Активна е в редица институти: Вицепрезидент на ACEO - Асоциация на изпълнителните директори, член на УС на Фокус Бари от април 2020 г., член на УС на DEPA от юли 2020 г, член на Комитета на жените в бизнеса (WIB) на Американско-гръцката търговска камара, член на GBRW - Global Board Ready Women, член на Гръцката асоциация на жените учени , наставник в WoT (Women on Top) и Endeavor. Тя пише статии и изнася речи на различни бизнес теми.

 

Джордж Лисеос, независим член на борда на директорите

Джордж Лисеос учи машинно инженерство в университета Аристотел в Солун и продължава следдипломното си обучение по мениджмънт в Имперския колеж по наука, технологии и медицина в Лондон. Има богат опит в стратегическото и финансово планиране, както и в проектирането и внедряването на системи за трансформация на управление на бизнеса. Той е изпълнителен директор на Асоциацията на пластмасовите индустрии на Гърция, на която е бил председател от ноември 2015 г. до ноември 2018 г. Има повече от 30 години опит в генералното управление на големи мултинационални и гръцки компании, включително Pipelife Hellas S.A. , Proto S.A. (Spentzos Group), Katselis & Sons ABEE, винаги поемащи позиции с повишена отговорност. Той има редица сертификати (Certified Champion for 6s, Advanced Finance MCE, Leadership Principles MCE). Той също така е сертифициран от университета Кеймбридж по управление на устойчивостта на бизнеса. Той е член на Гръцката асоциация за управление на бизнеса (EEDE), както и на Асоциацията на висшите бизнес ръководители (EASE).