Управляващ екип

Антониос Коцаманидис, Изпълнителен Директор

Антониос Кодцаманидис в момента е управляващ директор и изпълнителен член на Съвета на директорите. Притежава докторска степен по компютърни науки от Имперския колеж по наука, технологии и медицина. Работил е десет години като разработчик на софтуер, мениджър на големи акаунти и заместник генерален мениджър за компютърна логика и LogicDIS. През 2002 г., заедно с колегите си, основава Entersoft и става негов управляващ директор. До днес той допринася за непрекъснатия растеж на компанията от стартъп до група с присъствие в Централна и Източна Европа и Близкия изток с повече от 400 души и клиенти в 35 държави. През 2008 г. той ръководи проекта на Entersoft за навлизане на алтернативния пазар на Атинската фондова борса (ASE), докато през 2020 г. успешно завърши влизането на компанията на основния пазар на фондовата борса. От 2009 г. до днес той основава 3 дъщерни дружества в Румъния, България и Обединени арабски емирства, като в същото време завършва придобиването на 8 по-малки компании със софтуерни дейности (Novacon, Retail-Link, Cardisoft, Alpha Software Solutions, Pocketbiz, Plexis ERP, Оптимум и Ведия. Той е член на управителния съвет на Федерацията на гръцките информационни технологии и комуникационни предприятия, както и член на Генералния съвет на гръцката Федерация на предприятията.

Ставрос Менегос, Директор Проектиране и Програмиране

Ставрос Менегос получава магистърска степен от Imperial College of Science, Technology and Medicine от университета в Лондон. Той ръководи проектирането и внедряването на Omega клиент/сървър технологичната рамка в Computer Logic. През 2000 г. е назначен за Директор Проектиране и Програмиране в LogicDIS, като негова е и отговорността за изграждане на технологичната стратегия на компанията. Той напуска LogicDIS през юни 2002 г., за да заеме позицията Директор Проектиране и Програмиране в Entersoft.

Хараламбос Авратоглу, ръководител „Поддръжка и разпространение на знания“

Хараламбос Авратоглу получава докторска степен по електроинженерство от Thrace University. Той е проектирал, участвал в разработването и отговарял за развитието на множество добре познати на гръцкия пазар бизнес приложения, като Professional, Defacto, LogicDIS Prime ERP, LogicDIS Business ERP, LogicDIS HRM и други. Той е технически ръководител на дизайна и разработката на клиент/сървър технологичната рамка Omega на Computer Logic. През 2000 г. той е назначен за Технически Директор в LogicDIS, позиция, която заема до юни 2002 г., когато напуска, за да се присъедини към Entersoft като негов Технически Директор. Днес той заема длъжността Директор Поддръжка и разпространение на знания.

Катя Папахристопулу, член на Борда на директорите

Катя Папахристопулу има диплома по физика от Атинския университет. В продължение на 15 години в Computer Logic тя отговаря за анализа на много от най-успешно продаващите се на гръцкия пазар приложения за малки и средни предприятия (Horizontes, Defacto, Personnel), както и за локализацията им на чужди пазари (Франция, България, Австрия). През 1996 г. е назначена за ръководител на анализите на технологичната рамка за решения клиент/сървър Omega (LogicDIS Prime & Business ERP, LogicDIS ERP/Securities и др.) и заема поста до юни 2002 г., когато напуска LogicDIS, за да се присъедини към Entersoft като ръководител на отдела за разработка на приложения. От 2018 тя заема позицията Маркетинг Директор.

 

Константинос Фокас, генерален директор „Корпоративни приложения“

Константинос Фокас има 25 години опит в сферата на информационните технологии, като специализира в софтуерните услуги. От 1997 г. до 2002 г. заема длъжността на ръководител на проекти и след това на ръководител на отдела за услуги в Computer Logic и LogicDIS след сливането им. През 2002 г. става съосновател на NOVA CONSULTING S.A., доставчик на услуги за ERP и мобилни приложения, където заема длъжността на главен изпълнителен директор. През 2009 г. Entersoft S.A. придобива NOVA CONSULTING S.A. и той е назначен за директор „Услуги и поддръжка“ в Entersoft. От 2015 г. заема длъжността на генерален директор „Корпоративни приложения“.

Никос Сахинис, Генерален мениджър, Отдел нишови пазари

Никос има опит от повече от 20 години в сектора на ИТ и телекомуникационните услуги, работил е дълги години, както в гръцки, така и в мултинационални компании като Computer Logic, Sony Hellas, UUNET, Tellas, Totalsoft и Entersoft, главно на търговски и управленски позиции. Завършил е Университета в Кингстън и притежава бакалавърска и магистърска степен по бизнес администрация. През януари 2013 г. той пое ръководството на търговския отдел на Retail-Link, с визията да разшири мрежата за електронно фактуриране, като по този начин значително увеличи пазарните дялове на компанията, репутацията и клиентелата, докато от януари 2020 той отговаря за общото управление на нишовите пазари в Entersoft.

Сакис Карамитрусис, генерален директор на клон, Северна Гърция

Сакис Карамитрусис е завършил бизнес администрация в Македонския университет. През 1993 г. се присъединява към търговския отдел на Computer Logic за Северна Гърция и поема продажбите на софтуерни пакети за партньори и големи клиенти. През 1998 г. става директор по продажбите към големи клиенти в Computer Logic за Северна Гърция.
През 2003 г. става търговски директор за Северна Гърция в Entersoft, а в началото на 2017 г. поема длъжността на генерален директор на клона в Северна Гърция.

Михалис Бакурис, ръководител „Развитие на международния бизнес“

Михалис получава докторската си степен по „Електроинженерство и компютърни науки“ от Националния технически университет на Атина (NTUA) през 1995 г. Той работи върху изграждането на международни екипи за сътрудничество, продукти и проекти от 1992 г. насам. От 1998 г. работи в Computer Logic, като управлява средни и големи проекти за ERP, а след това оглавява продуктите за ERP на финансовия отдел на SingularLogic. През 2006 г. се присъединява към Profile Software, където като главен оперативен директор оглавява финансовия отдел и международното разширение на дружеството в сферата на банкирането и управлението на благосъстоянието. През 2014 г. се присъединява към Entersoft и понастоящем заема длъжността на ръководител „Развитие на международния бизнес“.