Отличия и награди

2021

Entersoft е сред гръцките бизнес шампиони от десетилетието 2010-20.

Горди сме, че през този период Entersoft Group беше една от организациите, които работеха упорито, за да поддържат позитивно отношение и възходяща тенденция. Създадоха се решения, които допринесоха значително за развитието на компаниите в страната и това продължава стъпка по стъпка като процес който напредва.

 

 

2019

Entersoft е в топ 10 на Field Service Solution Providers в Европа за 2019 г.!

Международното списание CIO Applications Europe и неговият отличен екип, съставен от CIOs, VCs, както и специализирани анализатори на пазара и журналисти, които се стремят да информират читателите си за най-новите технологични разработки, създадоха годишния списък на 10-те най-добри доставчици на решения за Field Service (мобилен сервиз) в Европа за 2019г.

След конкретна оценка въз основа на нивото на бизнес познания, ноу-хау в индустрията и цялостната пазарна позиция, Entersoft беше включен в списъка като един от 10-те най-добри доставчици на решения за Мобилен Сервиз на общоевропейско ниво за 2019 г. Конкретно екипът оцени лекотата на интеграция на решението на Entersoft Field Service със съществуващи ERP или CRM системи.

В допълнение, високо беше оценена готовата опция за свързване с бек офис, за предоставяне на информация в реално време и възможност за онлайн достъп и обработка на данни от всяко преносимо устройство. Освен това списанието CIO Applications Europe оцени гъвкавостта и способността за разширяване на решението, способността за прогнозиране и задоволяване на нуждите на клиентите, както и възможността да се внедрява решението или в корпоративна IT инфраструктура,  или в облак, лицензирано или SaaS, предлагайки икономия от мащаба целящи максимални конкурентни ползи за всяко предприятие, което го прилага.

Кликнете тук, за да прочетете цялата статия

 

Entersoft сред диамантите на гръцката икономика

За втора поредна година Entersoft получи отличието като един от Диамантите на гръцката икономика за 2018 г. на „Diamonds of Greek Economy Awards 2019“.

Наградите „Диаманти на гръцката икономика“ бяха връчени от New Times Publishing по време на събитие, което се проведе в сряда, 10 юли 2019 г. в хотел Great Britain Hotel в Атина. На събитието присъстваха бизнесмени и ръководители на най-активните и динамични бизнес групи и стопански субекти в Гърция, както и представители на държавата и медиите. Събитието имаше за цел да представи най-динамичния гръцки бизнес. Entersoft беше оценен въз основа на икономически показатели и критерии като рентабилност, дълг, ликвидност, коефициент на собствения капитал и др., включително фактори като инвестиран капитал, политика в областта на човешките ресурси, както и въпроси на корпоративната и социалната отговорност, което представи Entersoft като една от най-здравите и растящи компании в страната.

Наградата получи г-н Константинос Фокас, генерален мениджър в Entersoft.

 

За пореден път Ставрос Менегос, ехнически директор на Entersoft, е отличен, с международното звание Microsoft Regional Director

Entersoft има удоволствието да обяви високото отличие на техническия директор г-н Ставрос Менегос като регионален директор на Microsoft за Югоизточна Европа. Microsoft, с това почетно звание отличава дългогодишния опит и дълбоки познания, които той споделя и развива със значителна онлайн активност, съчетана с инвестиционната стратегия на компанията за насърчаване на приложими иновации в своя бизнес софтуер.

Програмата за регионални директори е създадена през 1993 г. и се състои от 175 технологични визионери от световна класа, подбрани специално заради тяхната доказана многопластова експертиза, лидерство в екипа и ангажираност с бизнес резултатите. Регионалните директори се избират от Microsoft въз основа на строг набор от оценки, предназначени да избират най-добрите ИТ представители на най-важните бизнеси в света, като мандатът им продължава две години.

Г-н Менегос каза: „За мен е голяма чест да получа отличието за регионален директор на Microsoft за трети път. Моето участие в програмата показва, че Entersoft се движи стабилно и нагоре по предизвикателствата на технологиите. Ние внимателно подбираме следващите си стъпки, създаваме стратегически и текущи обучения за ръководители и партньори. Моята цел в тази предоставена възможност е да обогатя знанията си, да споделя идеите си с другите регионални директори по целия свят и да внеса нови идеи и визия в нашата компания ”.

https://rd.microsoft.com/en-us/about/

2018

Множество отличия за Entersoft Group на наградите Supply Chain Awards 2018

Entersoft Group, в рамките на впечатляващата церемония Supply Chain Awards, спечели множество награди, като му бяха присъдени три златни и една сребърна награда. Годишната церемония по награждаването е инициатива на Supply Chain Institute и Boussias Communications.

По-конкретно, две (2) златни награди бяха спечелени от иновативното решение Entersoft WMS, както като самостоятелен участник, така и в партньорство с пивоварната Карамолегос (Karamolegos Brewery). Първата златна награда беше получена от Entersoft WMS в категорията „Software and Equipment in the Supply Chain“, където множеството възможности, които системата дава на ежедневните бизнес процеси в складовете, намаляват сложността на операциите и оптимизират управлението на ресурсите. Златна награда в категорията „Innovation in transport – distribution“ също беше връчена на Karamolegos & Entersoft. С Entersoft WMS®, производителят на хляб Karamolegos се възползва директно от простотата на използване и внедряване на процедурите, модерния и удобен за потребителя интерфейс, бързината на процедурите, намаляването на грешките, елиминирането на трансфера на данни (тъй като сега работи в единна среда) и простото и гъвкаво използване на безжичния терминал.

В същото време бяха присъдени и златно и сребърно отличие, за внедряването на решението Retail @ Link Vendor Management Inventory за цялостно попълване на складовете в Diamantis Masoutis SA („Collaborative Supply Chain Practice “) и за ежедневно управление на каналите за електронни дистрибутори и събиране на данни на търговските представители на DODONI („Local Dealers – Special Partners “). Retail @ Link предлага както на Diamantis Massoutis SA, така и на DODONI SA две системи за непрекъснат мониторинг на ефективността на своите сътрудници с постоянно, нарастващо конкурентно предимство, като в същото време засилват търговските отношения за съвместно постигане на KPI и ползи, които ще бъдат разпространени до всички участници във веригата на доставки.

Отличието на Entersoft като диамант на гръцката икономика

 

Entersoft, в рамките на Форума за бизнес отличие „Диаманти на гръцката икономика 2018“, получи отличието за един от диамантите на гръцката икономика за 2017 г.

Диамантите на гръцката икономика, бяха наградени тази година от New Times Publishing на събитието, проведено във вторник, 3 юли 2018 г. в Great Britain Hotel в Атина. На събитието присъстваха представители на държавата и изпълнителни директори на най-динамичните бизнес групи и стопански субекти в Гърция.

Появата на по-динамичен и по-здравословен гръцки бизнес се основава на оценка, базирана на конкретни икономически показатели и критерии, включително рентабилност, дългова тежест, ликвидност, собствен капитал към чужд капитал и др., вземайки предвид специфични фактори, като капитала, инвестиран от компании, тяхната политика в областта на човешките ресурси, както и тяхната политика за корпоративна и социална отговорност. В тази рамка, Entersoft се наложи като една от най-здравите и растящи компании в страната.

2017

 

 

Apivita спечели наградата Silver Award на Sales Excellence Awards 2017 за решението Entersoft Mobile SFA. За успешното използване и ефективността на приложението Entersoft Mobile Sales Force (SFA), Apivita получи една от най-високите награди – Silver Award на Sales Excellence Awards 2017, в категорията "Дигитална трансформация на продажбите". Apivita постигна отлични резултати от използването на решението Entersoft Mobile SFA. Отдел "Продажби" увеличи броя на срещите си с 20% и намали подготовката им с 60%. Освен това, онлайн функционалността на приложението е намалила наполовина времето, необходимо за актуализиране на системата с нови данни. Повече данни означават повече информация за ефективното управление на екипите по продажбите. Аналитичните данни, отчети, интерактивни таблици и ключови показатели за ефективност (KPI) подкрепят вземането на решения в реално време, подобряват производителността на екипите по продажби и потребителския опит.

Entersoft спечели втората бизнес награда в категорията "Най-добър алтернативен пазар" на CHRIMA Business Awards 2016

Entersoft бе отличена с втората награда за „Най-добър алтернативен пазар“ за финансовата си възвръщаемост, бизнес инициативи, интернационализация, непрекъснати инвестиции и иновативни постижения.

Наградата бе връчена на г-жа Нектариа Ливаниу, мениджър „Счетоводство“ на Entersoft.

2016

Entersoft спечели 1st Business Prize в "Best Alternative Market Award" на CHRIMA Business Awards 2015.

Entersoft бе наградена с 1st Best Award в категорията Alternative Market Award за своята финансова възвръщаемост, бизнес инициативи, интернационализация, непрекъснати инвестиции и иновативни постижения.

Наградата получи г-н Харалампос Авратоглу, директор "Поддръжка и разпространение на знания"

2015

Entersoft получава две Сребърни медала на CYTA Mobile Excellence Awards

Entersoft получава две Сребърни медала на CYTA Mobile Excellence Awards

  1. Сребърен медал за „Entersoft Mobile Sales Force Automation“ (автоматизация на мобилните процеси за продажби) в категорията за приложения за мобилни процеси за продажби.
  2. Сребърен медал за „Entersoft Mobile Field Marketing“ (мобилен маркетинг) в категорията за приложения за мобилни услуги.

Събитието за връчване на наградите се организира всяка година от Boussias Communications и Центъра за изследвания на електронната търговия (ELTRUN) към Атинския университет за икономика и бизнес, който също така отговаря за научната подкрепа на конкурса. Наградите целят да подчертаят как иновациите могат да се внедряват и използват най-добре в екосистемата на мобилния бизнес и маркетинг. Критериите за награждаването включват новаторския характер на приложенията, доказания успех на пазара, както и количествените и качествените данни за ползите, които клиентите са получили, докато са използвали приложенията.

2015

Награда за отлични продажби за Entersoft за софтуерните решения на дружеството, внедрени в Frezyderm

По-конкретно Entersoft спечели сребърен медал в категорията „Организационни технологии“ за внедряването на Entersoft Mobile Sales Force Automation (автоматизация на мобилните процеси за продажби) във Frezyderm. Приложението допринесе за ефективността на продажбите и по-голяма производителност, оптимизирани рекламни и промоционални дейности, по-добра цялостна удовлетвореност на клиентите и намаляване на оперативните разходи.

През март 2015 г. г-н Ставрос Менегос, ръководител „Научноизследователска и развойна дейност“ в Entersoft, бе избран за регионален директор на Microsoft. Ангажиментът на Entersoft към приложимите иновации заедно със значителните и непрекъснати инвестиции в научноизследователска и развойна дейност допринесоха до голяма степен за решението на Microsoft да избере г-н Менегос. Microsoft призна уменията и постиженията му в няколко важни области, задълбочените му познания за технологиите и бизнес решенията в сферата на ИТ, както на Microsoft, така и на конкурентите им, водещото му и пионерско присъствие в сферата на ИТ, както и способността му да разпространява познанията си чрез лекции и значителна онлайн активност.

 

2014

Два клиентa на Ентерсофт, Electronet и L’Oreal Hellas, бяха отличени с награда Sales Excellence Awards 2014 за успешно използване на предимствата на приложенията Entersoft Mobile®.

Electronet, за своя магазин в Крит, спечели Златна Награда в категорията Иновативна търговия на дребно за използване на предимствата на приложението Entersoft Mobile® Retail Sales Assistant. Приложението подобрява значително ежедневната работа на своите клиенти е спомогнало за увеличението на техните продажби.

L’OREAL Hellas спечели Бронзова Награда в категорията Продажби за две от своите поделения - продукти и дермокозметика, за използване на предимствата на Entersoft Mobile® Sales Force Automation и Entersoft Mobile® Merchandising при техните мобилни продажби. Entersoft Mobile® приложението е единствения работен инструмент за тези търговски поделения, като оптимизира техните ежедневни работни дейности по отношение на точност и време и повишава производителността им.

Sales Excellence Awards е инициатива на Институтта по продажби в Гърция и е организиран в сътрудничество с Boussias Communications.

 

2013

Entersoft Mobile® SFA, мобилното приложение за автоматизация на продажбите, бе наградено на AppWARDS 2013 в категорията "Бизнес и корпоративни приложения"

Награденото приложение автоматизира продажбите, полевия маркетинг и мърчандайзинг дейности, въпросници и проучвания чрез използване на най-съвременни технологии за смартфони и таблети на много операционни системи и с многобройни модели за използване, като внедряване на място или в Microsoft Azure Cloud, лицензирано или като услуги - Software as a Service (SaaS), за да осигури възможност за цялостно предлагане въз основа на потребностите на всеки клиент. Освен това, приложението се открои в награждаването благодарение на широкото му приемане от пазара; повече от 80 ключови проекта са реализирани в няколко индустрии в 4 държави, които създават забележителна мултинационална клиантела. Днес, повече от 1500 мобилни потребители изпълняват ежедневните си дейности, използвайки Entersoft Mobile, докато броят на потребителите значително се увеличава, ако са включат и Back office потребителите. AppWARDS се организират от Twilight Zone Publications, с научната подкрепа на Интелигентната медийна лаборатория (IML) и Центъра за изследване на е-бизнеса (ELTRUN) на Атинския университет за икономика и бизнес, като се състоят от академици, изследователи и отличени лидери на пазара.

Entersoft получи приза "Growth & Investment Activity" на Business IT Excellence Awards 2013 за своите инвестиции в нови продукти (Entersoft Mobile®) и за стратегията си за развитие, насочена към придобиване на технологии и нови канали за дистрибуция с цел навлизане на пазара на местно и международно ниво чрез партньорства и придобивания на компании. Наградите Business IT Excellence Awards (BITE) се организират от списание "netweek" и Лабораторията за електронна търговия (ELTRUN) на Атинския университет за икономика и бизнес. Наградите BITE се отличават със техните цялостни стандарти за оценяване и съдийски комитет, съставен от признати и високо-ценени лидери на пазара, които изчерпателно представляват гръцките асоциации и институти за информационни технологии.

 

2012

През юни 2012 г. Microsoft Гърция награди Entersoft за облачните си приложения в Windows Azure.

Microsoft търсеше новаторски приложения с търговски потенциал за Windows Azure и Windows Phone 7, като за тази цел организира конкурса „Вашият бизнес – Вашата слава“ за региона на Централна и Източна Европа. Предложенията, които отправиха партньорите на Microsoft, бяха оценени по отношение на новаторски характер, търговски потенциал и задълбочена техническа обосновка. Entersoft S.A. зае първо място в категорията за Windows Azure в Гърция за облачните си бизнес приложения E-Commerce (Електронна търговия) и Mobile (Мобилни устройства) от Entersoft Business Suite®. Това отличие предостави възможност на Entersoft да се състезава за наградата за Централна и Източна Европа, която се връчва на Световната конференция за партньорите на Microsoft (WPC) през юли в Торонто, Канада.

През юли 2012 г. Entersoft получи две признания на Business IT Excellence Awards 2012 (Награди за отлични ИТ решения за бизнеса). Едното признание беше за международната дейност и стратегическите експортни операции на дружеството, а другата за проекта за внедряване на ERP в групата дружества ALFAWOOD с интегрирания софтуер Entersoft Business Suite®. Entersoft получи наградата на Business IT Excellence Awards 2012 за най-добри ICT практики, използвани от бизнеси и организации, както в частния, така и в публичния сектор в Гърция. Business IT Excellence Awards са създадени от гръцкия ИТ журнал „netweek“ на Boussias Communications с научната подкрепа на Гръцката лаборатория за електронна търговия (ELTRUN) към Атинския университет за икономика и бизнес (AUEB).

Entersoft спечели две награди на 10-тото издание на наградите „MONEY Business Awards – George Ouzounis 2012“. Дружеството получи втора награда за новаторски бизнес за 2012 г. и трета награда за най-добра компания на алтернативния пазар на Атинската стокова борса за 2012 г.

 

2011

Атинският университет за икономика и бизнес изрази благодарност на Entersoft S.A. за подкрепата и приноса на дружеството към академичната дейност през академичната година за специалността

През юли 2011 г. Атинският университет за икономика и бизнес изрази благодарност на Entersoft S.A. за подкрепата и приноса на дружеството към академичната дейност през академичната година за специалността „Маркетинг и комуникации“ с програмата „Нови технологии“.

 

2010

Entersoft спечели наградата на Microsoft за партньор на годината за Гърция за 2010

Entersoft спечели наградата на Microsoft за партньор на годината за Гърция за 2010 г. Дружеството беше избрано измежду международна група от важни партньори на Microsoft, защото предоставя водещи на пазара решения за клиенти, изградени въз онова на технологиите на Microsoft. Победителите бяха избрани от почти 3000 участници от цял свят. Entersoft получи признание за водещите си технологии, иновации и ангажираността с клона на Microsoft с наградата за партньор на годината. Наградата за партньор на годината на Microsoft е за партньори на ниво държава, които са показали отлични бизнес възможности при предоставянето на решенията на Microsoft на общите клиенти през последната година. Entersoft получи тази награда заради ефективното си сътрудничество с местния офис на Microsoft за увеличаване на удовлетвореността на клиентите, иновации, спечелване на нови клиенти и въздействие върху бизнеса. „За нас е удоволствие да изберем Entersoft от Гърция за партньор на годината на Microsoft“, каза Алисън Уотсън, корпоративен вицепрезидент, „Световни партньори“, Microsoft Corp. „Entersoft демонстрира най-високо ниво на постиженията и иновациите, като съчета опита на местния пазар с по-добри решения и услуги, които изпълняват нуждите на клиентите ни“.

Entersoft S.A. бе включена в групата на „Най-силните компании в Гърция“ от ICAP Group. Това важно признание доказва, че заслужаваме доверие и ни свързва с най-големите предприятия в Гърция, които са готови да приемат предизвикателствата на нашето време. „Най-силните компании в Гърция“ е общност от предприятия, които имат най-високите кредитни рейтинги в класацията на ICAP Group. ICAP Group е призната от Гръцката банка като институция за външна кредитна оценка и от Европейската банка като одобрен източник на кредитни оценки. Само едно от всеки десет дружества в Гърция изпълняват необходимите критерии, за да бъдат включени в общността на „Най-силните компании“.

2008

Entersoft спечели втората награда в категорията „Най-добра компания на алтернативния пазар на Атинската стокова борса

В контекста на „Business Awards HRIMA - George Ouzounis 2008“ по време на Третата международна бизнес конференция за инвестициите в Югоизточна Европа през 2008 г. Entersoft спечели втората награда в категорията „Най-добра компания на алтернативния пазар на Атинската стокова борса“.

2003

Пионерските и технологичните иновации на Entersoft получават признание и от Microsoft® Corporation

През 2003 г. Генералният секретариат за изследвания и технологии финансира по „Третата програма за комунална подкрепа на развитието на индустриални изследвания и технологии за новите бизнеси“ развитието на технологично напредналата платформа enter.net, който е основата за всички продукти на дружеството.

Пионерските и технологичните иновации на Entersoft получават признание и от Microsoft® Corporation, която избира Entersoft и ръководителя ѝ на научноизследователска и развойна дейност, тъй като притежават най-големите технически умения и профил за разпространението на платформата Microsoft®.net в Гърция. Това признание превръща Entersoft в член на привилегирован глобален механизъм, който включва 120 софтуерни инженери от 50 държави от цял свят за Microsoft .net