История

Компанията Entersoft е основана през 2002 от опитни експерти в областта на бизнес софтуера. Основни моменти за Entersoft през тези години:

2015

Entersoft получи 2 Sales Εxcellence Awards за своите софтуерни решения във Frezyderm & Golden Brands. Entersoft спечели СРЕБЪРНА Награда в категорията Организационни Технологии за прилагане на Entersoft Mobile Sales Force Automation във Frezyderm. В категорията Дигитален Маркетинг & Продажби чрез Социалните Мрежи, Entersoft спечели БРОНЗОВА Награда за прилагането на Entersoft E-Commerce и Entersoft Social CRM решения в Golden Brands.

 

През месец март 2015 г-н Ставрос Менегос, R&D Директор на Entersoft, бе избран за Регионален Директор на Microsoft. Microsoft призна неговите умения и постижения в няколко важни области. Прилагането на иновациите заедно със значителни и непрекъснати инвестиции в научноизследователската и развойна дейност, допринесоха за избора на г-н Менегос от Microsoft.

2014

През септември 2014, Entersoft основа нова компания в Дубай “ENTERSOFT MIDDLE EAST FZ-LLC”, реализирайки част от нейните инвестиционни планове да засили присъствието на компанията на чужди пазари.

 

През юли 2014, Entersoft обяви нейния инвестиционен план за следващите 3 години. Общия инвестиционен бюджет за периода 2014-2016 се очаква да достигне 5 милиона евро. Компанията ще инвестира в технологични иновации, вертикални пазари и в нейното присъствие на международни пазари.

 

Два клиентa на Ентерсофт, Electronet и L’Oreal Hellas, бяха отличени с награда Sales Excellence Awards 2014 за успешно използване на предимствата на приложенията Entersoft Mobile®. Electronet, за своя магазин в Крит, спечели Златна Награда в категорията Иновативна търговия на дребно за използване на предимствата на приложението Entersoft Mobile® Retail Sales Assistant. Приложението подобрява значително ежедневната работа на своите клиенти е спомогнало за увеличението на техните продажби. L’OREAL Hellas спечели Бронзова Награда в категорията Продажби за две от своите поделения – продукти и дермокозметика, за използване на предимствата на Entersoft Mobile® Sales Force Automation и Entersoft Mobile® Merchandising при техните мобилни продажби.

 

През януари 2014 Entersoft придоби Alpha Software Solutions. Компанията беше най-големия сертифициран партньор на Entersoft в Солун, с офис и в Атина. Със това придобиване Entersoft значително подсили възможностите си за предоставяне на услуги към нейните клиенти.

 

2013

Мобилното приложение Entersoft Mobile® SFA, Sales Force Automation бе победител в AppWARDS 2013 в категория Бизнес & Корпоративно приложение.

 

Entersoft S.A. беше отличена с наградата “Growth & Investment Activity” от Business IT Excellence Awards 2013 за нейната инвестиция в нов продукт (Entersoft Mobile®) и за нейната стратегия за развитие да придобие технологии и нови дистрибуционни канали за навлизане на местни и международни пазари чрез партньорства и придобиване на компании.

2012

Entersoft S.A. придобива Cardisoft S.A., която много успешно специализира в информационни системи за образователните институции, контактни центрове, гласови портали и участва в IT проекти за частния и държавния сектор.

 

Entersoft S.A. печели две отличия по време на десетото издание на „MONEY Business Awards – George Ouzounis 2012“, Втора Награда за Иновативен Бизнес 2012 и трето място за Най-добра Компания на Алтернативния Пазар за 2012.

 

Entersoft S.A. печели две награди по време на Business IT Excellence Awards 2012, едната за своята международна дейност и стратегически експортни дейности, а другата за ERP проекта в ALFAWOOD Group of Companies и внедряването на Entersoft Business Suite®.

 

Microsoft Гърция награждава Entersoft S.A. за нейните облачни приложения за Windows Azure. Компанията се нарежда на първо място в Гърция в категорията Windows Azure, по време на състезанието “Your Business – Your Fame”, за своите облачни бизнес приложения, E-Commerce и Mobile от Entersoft Business Suite®.

2011

Entersoft обявява Entersoft Business Suite® Release 4. Новата Release 4 предлага нови Business Intelligence възможности, BI Dashboard Technology и Role Based User Interface, които превръщат информацията в бизнес постижения.

 

В същото време приложенията на Entersoft Mobile® са допълнително развити за по-голяма възможност за работа извън офиса с използване на iPad2, iPhone и съвместими с Windows мобилни устройства.

 

Entersoft е първата гръцка компания за бизнес софтуер, чийто приложение е достъпно от онлайн магазина на Apple.

 

Entersoft заздравява и развива мрежата си от партньорски фирми на местно и международно ниво.

2010

Entersoft добавя два нови продукта към своето бизнес решение, Entersoft Retail® и Entersoft Mobile®. И двата продукта са напълно интегрирани с Entersoft Business Suite, и могат да бъдат интегрирани с която и да е друга ERP система.

 

През Юни 2010 г. Entersoft спечели наградата «2010 Microsoft Country Partner of the Year for Greece». Entersoft е отличен заради високото ниво на използваните технологии и иновативните решения, които водят до удовлетвореност у нейните клиенти и за плодотворното сътрудничество с Microsoft, за което е избрана измежду много от международните партньори на Microsoft.

 

Entersoft се оценява от ICAP Group като една от «най-силните компании в Гърция». Това отличие потвърждава надеждността на компанията и я свързва с най-силните компании в Гърция, които се изправят успешно с предизвикателствата на днешния ден. Наградата за «най-силна компании в Гърция» се дава на компания принадлежаща в кръг от компании, които получават най-високия кредит рейтинг на ICAP Group. Само една от всеки десет фирми в Гърция покриват изискванията, за да бъдат включени в надпреварата.

2009

Entersoft продължава да се развива и придобива две гръцки компании Nova Consulting S.A. , която година по-късно се влива в компанията майка, както и Retail@Link S.A. Придобиването на последната позволява на Entersoft Group по един динамичен начин да стъпи на пазара на електронното фактуриране (e-Invoicing), обмяната на електронни документи (e-Ordering) и пазара на предлагането на софтуер като услуга, поддържаща Supply Chain Management.

 

Компанията се увеличава, развива и разраства мрежата си от престижни клиенти. Entersoft изгражда мрежа от сертифицирани партньори, което гарантира висококачествено обслужване, както и услуги по внедряване на своите клиенти.

2008

Entersoft започва да търгува акциите си на Алтернативния Пазар на Атинската Стокова Борса.

 

Компанията основава Entersoft Romania Software SRL в Румъния и Entersoft Bulgaria EOOD в България, за да се възползва от възможностите, които предлагат тези пазари и да запази лидерските си позиции.

2007

Entersoft пуска на пазара Entersoft CRM®, иновативна CRM система, която за първи път в Гърция е напълно интегрирана в ERP решение. Entersoft CRM® веднага е приета и избрана от много важни фирми като DIONIC, AMY, EXPO, DERMACOM, AXEON, IFI GROUP, SCAN GROUP, SPANOS INDUSTRIES и други.

 

В същото време, на пазара е пуснато и решението Entersoft E-Commerce®. Цялостно и пълно решение за електронна търговия, напълно интегрирано с ERP и CRM на Entersoft Business Suite® и Entersoft Expert®, което може да се интегрира и с която и да е друга ERP/CRM система на пазара. Продукта беше също така широко приет на пазара.

 

Бързият растеж на компанията изисква преструктуриране на търговските й дейности, като те се разделят на Проекти и Решения от една страна и Enterprise и Партньори от друга.

2006

Entersoft е добре установена компания в един пазар с високи изисквания за ERP. Компанията постоянно увеличава броя на клиентите си като вече има 817 фирми с повече от 6.200 потребители.

 

Мрежата от партньори на Entersoft включва избрани IT компании от всеки по-голям град из цяла Гърция.

2005

Entersoft представя национална линия за поддръжка на потребители с номер 801 100 40 40.

 

Обявява два нови продукта, PROT@ERP и Estia.NET за бек офис операциите в хотелиерската индустрия в сътрудничество с нейната партньорска фирма HIT S.A.

 

Мрежата от партньори на Entersoft включва повече от 40 IT компании в цяла Гърция. Продуктите на Entersoft са високо оценявани на пазара и броя на клиентите им се увеличава, като Entersoft умножава три пъти своите клиенти, достигайки 450 и повече от 3.500 потребители.

2004

През първите 6 месеца средни и добре известни големи предприятия като CPI и DIONIC, които търгуват акциите си на Атинската Стокова Борса, както и IASON Informatics и MAKITA Greece, избират Entersoft Business Suite®.

 

С цел да покрие нуждите на малките и средни по големина предприятия, Entersoft представя своя нов продукт Entersoft Expert®.

 

15 IT компании от цялата страна се обучават върху продуктите на Entersoft, за да станат партньори на Entersoft в тяхното разпространение.

 

Продуктите на Entersoft са много добре приети на пазара. Компанията вече е спечелила доверието на повече от 145 свои клиенти и поддържа обслужването на повече от 1.500 потребители.


Microsoft Corporation награждава Entersoft и нейния Research & Development Директор с наградата за „Microsoft .NET Регионален Директор“, за разпространението на платформата на Microsoft® .NET на гръцкия пазар и сред гръцкото софтуерно общество.

 

Интегрираното бизнес софтуерно решение за големи и средни предприятия Entersoft Business Suite® е представено. Продуктът е изключително добре приет от клиентите в Гърция и само за първите два месеца вече е избран от 30 компании.

2002

Годината на основаване на Entersoft S.A. Компанията инвестира в платформата на Microsoft.NET за своя Integrated Business Software Suite.