История

Компанията Entersoft е основана през 2002 от опитни експерти в областта на бизнес софтуера. Основни моменти за Entersoft през тези години:

2002

Годината на основаване на Entersoft S.A. Компанията инвестира в платформата на Microsoft.NET за своя Integrated Business Software Suite.

2004

През първите 6 месеца средни и добре известни големи предприятия като CPI и DIONIC, които търгуват акциите си на Атинската Стокова Борса, както и IASON Informatics и MAKITA Greece, избират Entersoft Business Suite®.

 

С цел да покрие нуждите на малките и средни по големина предприятия, Entersoft представя своя нов продукт Entersoft Expert®.

 

15 IT компании от цялата страна се обучават върху продуктите на Entersoft, за да станат партньори на Entersoft в тяхното разпространение.

 

Продуктите на Entersoft са много добре приети на пазара. Компанията вече е спечелила доверието на повече от 145 свои клиенти и поддържа обслужването на повече от 1.500 потребители.


Microsoft Corporation награждава Entersoft и нейния Research & Development Директор с наградата за „Microsoft .NET Регионален Директор“, за разпространението на платформата на Microsoft® .NET на гръцкия пазар и сред гръцкото софтуерно общество.

 

Интегрираното бизнес софтуерно решение за големи и средни предприятия Entersoft Business Suite® е представено. Продуктът е изключително добре приет от клиентите в Гърция и само за първите два месеца вече е избран от 30 компании.

2005

Entersoft представя национална линия за поддръжка на потребители с номер 801 100 40 40.

 

Обявява два нови продукта, PROT@ERP и Estia.NET за бек офис операциите в хотелиерската индустрия в сътрудничество с нейната партньорска фирма HIT S.A.

 

Мрежата от партньори на Entersoft включва повече от 40 IT компании в цяла Гърция. Продуктите на Entersoft са високо оценявани на пазара и броя на клиентите им се увеличава, като Entersoft умножава три пъти своите клиенти, достигайки 450 и повече от 3.500 потребители.

2006

Entersoft е добре установена компания в един пазар с високи изисквания за ERP. Компанията постоянно увеличава броя на клиентите си като вече има 817 фирми с повече от 6.200 потребители.

 

Мрежата от партньори на Entersoft включва избрани IT компании от всеки по-голям град из цяла Гърция.

2007

Entersoft пуска на пазара Entersoft CRM®, иновативна CRM система, която за първи път в Гърция е напълно интегрирана в ERP решение. Entersoft CRM® веднага е приета и избрана от много важни фирми като DIONIC, AMY, EXPO, DERMACOM, AXEON, IFI GROUP, SCAN GROUP, SPANOS INDUSTRIES и други.

 

В същото време, на пазара е пуснато и решението Entersoft E-Commerce®. Цялостно и пълно решение за електронна търговия, напълно интегрирано с ERP и CRM на Entersoft Business Suite® и Entersoft Expert®, което може да се интегрира и с която и да е друга ERP/CRM система на пазара. Продукта беше също така широко приет на пазара.

 

Бързият растеж на компанията изисква преструктуриране на търговските й дейности, като те се разделят на Проекти и Решения от една страна и Enterprise и Партньори от друга.

2008

Entersoft започва да търгува акциите си на Алтернативния Пазар на Атинската Стокова Борса.

 

Компанията основава Entersoft Romania Software SRL в Румъния и Entersoft Bulgaria EOOD в България, за да се възползва от възможностите, които предлагат тези пазари и да запази лидерските си позиции.

2009

Entersoft продължава да се развива и придобива две гръцки компании Nova Consulting S.A. , която година по-късно се влива в компанията майка, както и Retail@Link S.A. Придобиването на последната позволява на Entersoft Group по един динамичен начин да стъпи на пазара на електронното фактуриране (e-Invoicing), обмяната на електронни документи (EDI) и пазара на предлагането на софтуер като услуга, поддържаща Supply Chain Management.

 

Компанията се увеличава, развива и разраства мрежата си от престижни клиенти. Entersoft изгражда мрежа от сертифицирани партньори, което гарантира висококачествено обслужване, както и услуги по внедряване на своите клиенти.

2010

Entersoft добавя два нови продукта към своето бизнес решение, Entersoft Retail® и Entersoft Mobile®. И двата продукта са напълно интегрирани с Entersoft Business Suite, и могат да бъдат интегрирани с която и да е друга ERP система.

 

През Юни 2010 г. Entersoft спечели наградата «2010 Microsoft Country Partner of the Year for Greece». Entersoft е отличен заради високото ниво на използваните технологии и иновативните решения, които водят до удовлетвореност у нейните клиенти и за плодотворното сътрудничество с Microsoft, за което е избрана измежду много от международните партньори на Microsoft.

 

Entersoft се оценява от ICAP Group като една от «най-силните компании в Гърция». Това отличие потвърждава надеждността на компанията и я свързва с най-силните компании в Гърция, които се изправят успешно с предизвикателствата на днешния ден. Наградата за «най-силна компании в Гърция» се дава на компания принадлежаща в кръг от компании, които получават най-високия кредит рейтинг на ICAP Group. Само една от всеки десет фирми в Гърция покриват изискванията, за да бъдат включени в надпреварата.

2011

Entersoft обявява Entersoft Business Suite® Release 4. Новата Release 4 предлага нови Business Intelligence възможности, BI Dashboard Technology и Role Based User Interface, които превръщат информацията в бизнес постижения.

 

В същото време приложенията на Entersoft Mobile® са допълнително развити за по-голяма възможност за работа извън офиса с използване на iPad2, iPhone и съвместими с Windows мобилни устройства.

 

Entersoft е първата гръцка компания за бизнес софтуер, чийто приложение е достъпно от онлайн магазина на Apple.

 

Entersoft заздравява и развива мрежата си от партньорски фирми на местно и международно ниво.

2012

Entersoft S.A. придобива Cardisoft S.A., която много успешно специализира в информационни системи за образователните институции, контактни центрове, гласови портали и участва в IT проекти за частния и държавния сектор.

 

Entersoft S.A. печели две отличия по време на десетото издание на "MONEY Business Awards - George Ouzounis 2012", Втора Награда за Иновативен Бизнес 2012 и трето място за Най-добра Компания на Алтернативния Пазар за 2012.

 

Entersoft S.A. печели две награди по време на Business IT Excellence Awards 2012, едната за своята международна дейност и стратегически експортни дейности, а другата за ERP проекта в ALFAWOOD Group of Companies и внедряването на Entersoft Business Suite®.

 

Microsoft Гърция награждава Entersoft S.A. за нейните облачни приложения за Windows Azure. Компанията се нарежда на първо място в Гърция в категорията Windows Azure, по време на състезанието “Your Business - Your Fame”, за своите облачни бизнес приложения, E-Commerce и Mobile от Entersoft Business Suite®.

2013

Мобилното приложение Entersoft Mobile® SFA, Sales Force Automation бе победител в AppWARDS 2013 в категория Бизнес & Корпоративно приложение.

 

Entersoft S.A. беше отличена с наградата “Growth & Investment Activity” от Business IT Excellence Awards 2013 за нейната инвестиция в нов продукт (Entersoft Mobile®) и за нейната стратегия за развитие да придобие технологии и нови дистрибуционни канали за навлизане на местни и международни пазари чрез партньорства и придобиване на компании.

2014

През септември 2014, Entersoft основа нова компания в Дубай “ENTERSOFT MIDDLE EAST FZ-LLC”, реализирайки част от нейните инвестиционни планове да засили присъствието на компанията на чужди пазари.

 

През юли 2014, Entersoft обяви нейния инвестиционен план за следващите 3 години. Общия инвестиционен бюджет за периода 2014-2016 се очаква да достигне 5 милиона евро. Компанията ще инвестира в технологични иновации, вертикални пазари и в нейното присъствие на международни пазари.

 

Два клиентa на Ентерсофт, Electronet и L’Oreal Hellas, бяха отличени с награда Sales Excellence Awards 2014 за успешно използване на предимствата на приложенията Entersoft Mobile®. Electronet, за своя магазин в Крит, спечели Златна Награда в категорията Иновативна търговия на дребно за използване на предимствата на приложението Entersoft Mobile® Retail Sales Assistant. Приложението подобрява значително ежедневната работа на своите клиенти е спомогнало за увеличението на техните продажби. L’OREAL Hellas спечели Бронзова Награда в категорията Продажби за две от своите поделения - продукти и дермокозметика, за използване на предимствата на Entersoft Mobile® Sales Force Automation и Entersoft Mobile® Merchandising при техните мобилни продажби.

 

През януари 2014 Entersoft придоби Alpha Software Solutions. Компанията беше най-големия сертифициран партньор на Entersoft в Солун, с офис и в Атина. Със това придобиване Entersoft значително подсили възможностите си за предоставяне на услуги към нейните клиенти.

 

2015

Entersoft получи 2 Sales Εxcellence Awards за своите софтуерни решения във Frezyderm & Golden Brands. Entersoft спечели СРЕБЪРНА Награда в категорията Организационни Технологии за прилагане на Entersoft Mobile Sales Force Automation във Frezyderm. В категорията Дигитален Маркетинг & Продажби чрез Социалните Мрежи, Entersoft спечели БРОНЗОВА Награда за прилагането на Entersoft E-Commerce и Entersoft Social CRM решения в Golden Brands.

 

През месец март 2015 г-н Ставрос Менегос, R&D Директор на Entersoft, бе избран за Регионален Директор на Microsoft. Microsoft призна неговите умения и постижения в няколко важни области. Прилагането на иновациите заедно със значителни и непрекъснати инвестиции в научноизследователската и развойна дейност, допринесоха за избора на г-н Менегос от Microsoft.

2016

През февруари 2016 г. Entersoft участва в Mobile World Congress в Барселона, като специален акцент е представянето на Entersoft Mobile Sales Force Automation & Field Marketing.

В същото време, и докато приходите се връщат към двуцифрени нива на растеж, въпреки продължителните спадове на пазара, компанията разширява клиентската си база с нови и големи договори за ERP, CRM и Mobile SFA с клиенти като WIND, TERNA SA, SHOP & TRADE, KARAMOLEGOS, APOLLONION, ALCHIMICA, LAPIN, ALBA COLLEGE of Business Management, AGRIS, NITSIAKOS, INTERWOOD, VANOS SHIPPING SA, OUZO PLOMARI и много други средни и малки предприятия чрез партньорската си мрежа.

2017

През март 2017 г. Entersoft Mobile CRM / Sales Force Automation (SFA) беше цялостно оценено от висши анализатори в Technology Evaluation Centers (TEC), които провеждат проучвания и изследвания за подбор на софтуер за бизнеса от целия свят и получи отлични оценки в сравнение с известни и утвърдени доставчици и продукти като Microsoft Dynamics CRM, SalesForce CRM, Netsuite.

През Юни същата година, в рамките на плана си за нови разработки Entersoft представи Entersoft Warehouse Management System (WMS), която се характеризира с интегрираната си работа с Entersoft ERP, както и с други производители на ERP решения в Гърция и чужбина, и е подходяща за всички средни и големи бизнеси, които искат да организират и наблюдават своите складове и логистика, работещи в секторите търговия на едро и дистрибуция, промишленост и производство и търговия на дребно.

2018

През април 2018 г. Entersoft обявява придобиването на дейността на SiEBEN Enterprise Mobility, като по този начин засилва доминиращото си положение на пазара и разширява клиентската си база с големи компании като FRIGOGLASS, MARS, MONDELEZ, NUMIL, PEPSICO, E.J. PAPADOPOULOS SA, ION, ELGEKA, CRETA FARM, KRI-KRI, NIKAS, JOTIS, IFANTIS, MELISSA KIKIZAS, LOULIS MILLS, PAPASTRATOS, DRUCKFARBEN, AVON COSMETICS и др. Придобиването на Pocketbiz увеличава съществуващото продуктово портфолио на Apple iOS и Windows 10 с решение на операционната система Android.

През ноември 2018 г. Entersoft е домакин на първата бизнес конференция на Entersoft, която обедини над 500 топ бизнес мениджъри, клиенти и партньори, които получиха ценна информация от практическата страна на дигиталната трансформация, показвайки непрекъснато нарастващото доверие и участие в „екосистемата на Entersoft“.

През 2018 г. Entersoft WMS получава две (2) златни награди на Наградите за вериги за доставки (Supply Chain Awards), както като независимо участие, така и в сътрудничество с хлебопекарната компания Карамолегос, а през същата година Entersoft е наградена и на „Diamonds of Greek Economy Awards 2018“ ,

2019

През април 2019 г. Entersoft успешно организира Втората бизнес конференция на Entersoft в Солун, където се събраха над 400 висши ръководители от северния гръцки бизнес свят, за да бъде предоставена информация по практическите въпроси на дигиталната трансформация.

През юни 2019 г. Entersoft анонсира избора (от централните офиси на Microsoft) на техническия директор на компанията Ставрос Менегос за регионален директор на Microsoft за югоизточна Европа, отличие, което потвърждава дългогодишния му опит и инвестиционната стратегия на компанията.

По същото време Microsoft Power BI, мощната услуга за бизнес анализи на Microsoft за анализ и представяне на данни със мощни, интерактивни отчети и дашборди, обявява интегрирането на „Entersoft Power BI Connector“ в своите сертифицирани конектори.

През лятото, Entersoft обяви "Entersoft Analyzer", който позволява достъп до данни от всеки браузър / устройство, като уеб-базирано приложение в "облака на Entersoft".

Важно отличие за мобилните решения на компанията, е изборът на Entersoft сред топ 10 на доставчиците на Field Service решения в цяла Европа от списание CIO Applications Europe и нейния изтъкнат екип.

Също така, за втора поредна година Entersoft получава признание на наградите Business Excellence Awards, като един от „Diamonds of Greek Economy Awards 2019“, а през същата година получава и отличие на „ MONEY Business Awards“ в категория „Бизнес иновации“.

През декември 2019 г. Entersoft Business Suite е сертифициран от българските власти за пълно съответствие с новия данъчен регламент N-18, като е една от малкото пълномащабни ERP решения, сертифицирани за тяхната функционалност както при операциите по продажби на дребно, така и по продажби на едро.

2020

През март 2020 г. Entersoft навлиза на регулирания пазар на Атинската фондова борса, привличайки голям брой нови инвеститори въз основа на отличните си финансови данни.

В началото на годината компанията обявява серията Entersoft Mobile Cross платформа - Cross устройство за своите мобилни продукти, която стартира използването на общ софтуер, обща функционалност, общ потребителски опит и единичен процес на обучение за всяка операционна система и устройство, като по този начин затвърди водещата си позиция в мобилността на предприятията.

В контекста на непрекъснатия мониторинг и навременното включване на институционални промени надгражда своите системи, като включва актуализацията на електронните книги (платформата myDATA на гръцките данъчни власти) заедно с интегрираното решение за електронно фактуриране на дъщерното дружество Retail Link, сертифицирано от данъчните власти като доставчик на електронно фактуриране, който също така прилага интерфейси към ERP на трети страни.

През есента стартира новото поколение приложения „Entersoft Business Suite 2020“ с най-модерни технологии и иновации, радикално надграждане на потребителския интерфейс и включване на AI / ML модели във всички подсистеми.

Първата от планираните инвестиции на Групата за тази година е завършена по същото време с придобиването на ERP Plexis дейност на Computer Life във вертикалната индустрия и в контекста на подготовката му за предстоящото финансово възстановяване и разширяване по този начин обхвата на вертикалните пазари, които обхваща.

В края на годината приключи стратегическото придобиване на Optimum, силна компания в областта на веригата за доставки, която дава на  Entersoft водеща позиция в бранша с най-изчерпателната оферта от интегрирани софтуерни решения и впечатляваща клиентела.

2021

Годината започна с придобиването на Wedia, която е специализирана в разработването на взискателни приложения за електронна търговия, както и в предоставянето на услуги за дигитален маркетинг, като по този начин подобрява цялостното предлагане на Entersoft на пазара.

През същия период Entersoft създаде новия Център за внедряване и разработка на софтуер в Патра в сътрудничество с местния университет.

На продуктово ниво е създадено продуктовото семейство "SCM 360", което е насочено към веригата за доставки, комбинирайки софтуер, анализи, хардуер, автоматизация и услуги за покриване на логистични проекти от всякакъв размер и сложност.

В същото време като част от своя план за развитие на решенията Entersoft инвестира в MRPII (Планиране на производствени ресурси и контрол на цеховете), разширявайки своята клиентска база до още по-взискателни индустриални единици, докато два нови продукта подобряват портфолиото на своята партньорска мрежа : EBS Commercial Cloud & Expert Standard Cloud, които предлагат хостинг в Azure и пълна SaaS инфраструктура.

През лятото на същата година Entersoft получава важно отличие тъй като компанията е включена в Greek Business Champions за десетилетието 2010-2020 за поддържане на стабилния си растеж с непрекъснати инвестиции в решения за цифрова трансформация за бизнеса, като по този начин допринася за тяхното развитие.

2022

Като част от растежа на групата в чужбина Entersoft придобива 75% от BIT Software в Румъния, където в комбинация със съществуващото си дъщерно дружество удвоява пазарния си обхват.

През лятото завършва поглъщането на своите дъщерни дружества Optimum и Retail@Link и продължава с придобиването на LOGON SA, създавайки нов Център за внедряване на софтуер в Лариса.

В същото време Entersoft празнува своята 20-та годишнина с грандиозни събития в Атина и Солун.

Годината продължава динамично с важни награди:
- На Supply Chain Awards бе присъдено златно отличие в категорията „Логистични и транспортни услуги“ за проекта, изпълнен в DELTA FOODS SA, сребърна награда в категорията „Логистична ефективност и производителност“ за решението в KOTSOVOLOS и бронзова награда в категорията      „Превъзходство и трансформация на веригата за доставки“ за проекта в ROLCO.
- На Retail Business Awards Entersoft спечели златна награда в категорията „Логистика на дребно“ за внедреното решение в логистичния център на KOTSOVOLOS и сребърни награди в категориите „Най-добри дигитални търговци на дребно“ и „Loyalty/наградни карти и програми за търговия на дребно“ за комбинираните решения на MARKS n' SPENCER.
- На Наградите за производство Entersoft получи най-високото отличие за Индустриален доставчик на годината заедно с четири допълнителни награди за проектите за индустриално производство, реализирани в ROLCO (златна награда), VIOMAL и GRANTEX (сребърна награда) и SOUROTI (бронзова награда).

През ноември Entersoft придобива SmartPharmaSys и SmartMediSys от SMARTWARE INTERNATIONAL S.A., динамично насочвайки се към фармацевтичната и медицинската общност, както и към сектора на интензивната търговия на дребно със SmartRetail.